Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ-ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΩΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, 5.02.2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ.  στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΕΔΟΘ, Προξ. Κορομηλά 51, συνέλευση μελών  Πρωτοβουλιών, Επιτροπών, Συνελεύσεων και Κινήσεων Αγώνα του  πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής.
   Τα θέματα προς συζήτηση αφορούσαν την αλληλοενημέρωση και των  προγραμματισμό των κινήσεων κατά της λαίλαπας των αντιλαϊκών μέτρων  της Κυβέρνησης του Μαύρου Μετώπου, με σημαντικότερο αυτό των χαρατσιών  σε ακίνητα.


  Στη συνέλευση πήραν μέρος περισσότερα από 75 άτομα, από τα οποία  τοποθετήθηκαν 19.
   Στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές αναφέρθηκαν στην επιτυχία του αγώνα  του κινήματος ως προς την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών, μέσω των  τιμολογίων της ΔΕΗ - πάνω από 4 εκ. καταναλωτές,  γεγονός που ανάγκασε  Κυβέρνηση και  ΔΕΗ να παρατείνουν τη χρονική προθεσμία υποχρεωτικής  πληρωμής τους και να αποφύγουν να αναφερθούν στη διακοπή του ρεύματος  σε περίπτωση μη πληρωμής, αλλά να παραπεμφθεί το θέμα στις αντίστοιχες  Δ.Ο.Υ.

    Οι μορφές του αγώνα ήταν κυρίως η μη πληρωμή των τιμολογίων με  παρεμβάσεις και καταλήψεις στα γραφεία της ΔΕΗ, ήταν η συλλογή  εξώδικων και τέλος ήταν η πληρωμή του τμήματος του τιμολογίου που  αφορούσε τη ΔΕΗ, τα Δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ μέσων ΑΤΜ με κατάθεση  από την πλευρά των επιτροπών συγκεντρωτικής κατάστασης με τα  αντίστοιχα φωτοαντίγραφα στη ΔΕΗ.

   Στις προτάσεις για μελλοντικές μας δράσεις εκφράστηκε η επιθυμία  καλύτερου συντονισμού των ενεργειών μας με τη δημιουργία διαδικτυακού  και τηλεφωνικού   δικτύου, για έγκαιρη αλληλοενημέρωση και  προγραμματισμό των δράσεων.   Από την πλειοψηφία των ομιλητών τονίστηκε η αναγκαιότητα μη πληρωμής  όλων των χαρατσιών, ως πράξη ωμής υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου  του λαού τη στιγμή κατά την οποία κλείνουν επιχειρήσεις η μια μετά την  άλλη με ραγδαία αύξηση της ανεργίας μειώνουν τους μισθούς και  τις  συντάξεις οδηγώντας το λαό στη φτώχια και την εξαθλίωση και τη χώρα  στην υποτίμηση των αξιών των πλουτοπαραγωγικών της πηγών.

 Σε ένδειξη έμπρακτης αλληλεγγύης προτάθηκε, αύριο ημέρα Δευτέρα και  ώρα 9:00 π.μ. να βρισκόμαστε μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, όπου  προβλέπεται να εκδικαστεί η υπόθεση των διαμαρτυρόμενων κατά της  Κυβερνητικής πολιτικής στην παρέλαση του ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου του  2011 στη Θεσσαλονίκη.
  Προτάθηκε επίσης να υποστηρίξουμε τους συμπολίτες μας στην Ευκαρπία  στον αγώνα τους κατά της εγκατάστασης Σταθμού Μεταφόρτωσης  Απορριμμάτων δίπλα στις κατοικίες τους.

   Έγιναν προτάσεις εγγράφως οι ποίες θα μπούνε στο διαδίκτυο, ενώ  εκφράστηκε η επιθυμία να δοθούν τηλέφωνα και e-mail από όλες τις  Πρωτοβουλίες, Επιτροπές, Συνελεύσεις και Κινήσεις Αγώνα, ενώ ήδη είχαν  σημειωθεί τα αντίστοιχα στοιχεία όσων τοποθετήθηκαν και όσων θέλησαν  να τα δώσουν.
   Αποφασίστηκε να γίνεται μια παρόμοια τακτική συνάντηση κάθε πρώτη  Κυριακή του μήνα, εκτός των εκτάκτων περιπτώσεων,  στις 11:00 π.μ.  στον 4ο όροφο της ΕΔΟΘ, Προξ. Κορομηλά 51.

  • ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
  • ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
  • ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΕΕ-ΔΝΤ

  Θεσσαλονίκη, 5.02.2012

1 σχόλιο:

  1. ΣΥΛΛΟΓΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ & ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ

    Το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) κοινώς γνωστό ως «χαράτσι» είναι άδικο και απάνθρωπο. To χαράτσι έχει φέρει φτώχεια και δυστυχία σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά στην Ελλάδα. Όσοι ακόμη αντέχετε μήν είστε τόσο σίγουροι πως θα αντέξετε για πολύ αν δεν ανατραπεί η κατρακύλα με τις παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων των πολιτών της Ελλάδας.

    Η λύση είναι να καταργηθεί το χαράτσι (N. 4021/2011 άρθρο 53) στο ρεύμα και στην εφορία. Ενωμένοι Στεκόμαστε.

    Πατήστε εδώ για να υπογράψετε την έκκληση προς το Γενικό Γραμματέα του Ο.Η.Ε. για να καταργηθεί το «χαράτσι»:
    http://www.gopetition.com/petitions/να-καταργηθει-το-χαρατσι-στο-ρ.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή